skip to Main Content

Lorem Ipsum

De proeftijd, wat zijn de veranderingen?

Veranderingen in de proeftijd Hoe lang duurt het doorgaans voordat u als werkgever weet of u een goede werknemer op de werkvloer heeft neergezet? En is een proeftijd hiervoor lang…

Lees meer

Strengere regels remmen starters op de woningmarkt

De consument vraagt om duidelijke hypotheekadvies De consument wordt steeds kritischer op de diensten die worden aangeboden door bedrijven in hypotheekadvies. Aan de ene kant is dit een maatschappelijke trend,…

Lees meer

Zit u in de schulden?

Veel mensen hebben te maken met schulden tegenwoordig Tegenwoordig hebben veel mensen of bedrijven wel te maken gehad met schulden. Je hoort dit ook steeds vaker in het nieuws terug…

Lees meer

Het lelijkste gebouw van Nederland

Welk gebouw komt volgens u in aanmerking? Wordt het het Paleis van Justitie in Amsterdam met zijn vale groenblauwe kleur die aan een zwembad doet denken?

Lees meer

Heldere servicekosten bij het huren van een woning

5 tips voor heldere servicekosten U kunt natuur een advocaat in huurrecht inschakelen als u problemen heeft met uw huurbaas of verhuurder. Maar het beste is om problemen te voorkomen.

Lees meer

De proeftijd, wat zijn de veranderingen?

Veranderingen in de proeftijd

Hoe lang duurt het doorgaans voordat u als werkgever weet of u een goede werknemer op de werkvloer heeft neergezet? En is een proeftijd hiervoor lang genoeg? In dit blog vertellen wij meer over de regels omtrent de proeftijd en wat een payrollbureau voor u kan betekenen met betrekking tot het bijhouden van uw personeelszaken.

Een proeftijd, de regels

Neemt u zelf een werknemer in dienst dan is doorgaans de proeftijd maximaal een maand. Dit geldt wanneer het contract voor bepaalde tijd langer duurt dan een half jaar. Indien er sprake is van een halfjaarcontract of korter, dan mag er geen proeftijd worden opgenomen. Echter is er voor een contract van onbepaalde tijd een proeftijd van maximaal twee maanden toegestaan. U heeft misschien al een beetje een beeld van uw werknemer binnen een maand tijd, maar vaak is het dan nog niet geheel duidelijk hoe de werknemer met klanten, afspraken en collega’s omgaat.

Hoe werkt de proeftijd bij payrolling?

Wist u dat u door gebruik te maken van een payrollbureau de proeftijd van uw werknemers kunt verlengen? U heeft dan geen proeftijd meer van 1 of 2 maanden, maar doorgaans een proeftijd van 1,5 jaar. Zo kunt u precies zien wat uw medewerker in huis heeft en of deze ook daadwerkelijk geschikt is voor de job. Na de proeftijd volgt vaak nog een periode waarin tijdelijke contracten mogen worden gegeven, wat doorgaans 4 jaar betreft. Zo heeft u zelf als ondernemer de touwtjes in handen en beslist u wanneer de proeftijd eindigt. Zo kunnen zowel u als de werknemer een opzegtermijn afspreken. Een payrollbedrijf kan de contracten geheel naar uw wensen vormgeven, zoals een contract voor bepaalde- of onbepaalde tijd of een flexibel contract.

Kies ook voor payrolling

Om echt te kunnen bekijken of een medewerker geschikt is voor uw bedrijf, raden wij het aan met een payrollbureau in zee te gaan. Dit bureau kan de proeftijd van uw werknemer flexibiliseren voor u. Maar dat is nog niet het enige wat een payrollbedrijf u te bieden heeft. Ook uw salarisadministratie en personeelszaken kunnen door deze professionals geheel op orde worden gehouden. Zo bent u verzekerd van een administratie die altijd up-to-date is en weet u eveneens zeker dat alles volgens de voorschriften en regels gebeurt. Wenst u meer informatie? Ga dan te rade bij een payrollbureau bij u in de omgeving en laat u informeren. Wij wensen u veel succes bij uw keuze voor een payrollbureau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top