skip to Main Content

Lorem Ipsum

Diensten van een makelaar in Schiebroek

Diensten van een makelaar in Schiebroek

De diversiteit van de diensten van de makelaars van Stad en Land Wist u dat de makelaars van Stad en Land diverse diensten kunnen verrichten? Of u nu een woning…

Lees meer
echtscheidingsmediator

Hulp van een mediator bij het scheiden in Leidschendam

Voordelen van een echtscheidingsmediator Een echtscheiding is altijd lastig. Het is een emotioneel zware tijd waarin iedereen wel wat hulp kan gebruiken. Professioneel advies bij het scheiden kan hierbij een…

Lees meer
vastgoedfinanciering

Het verschil tussen 1-op-1 vastgoed financieren en crowdfunding

Ze lijken, hetzelfde, maar zijn het niet! Op het eerste gezicht lijken crowdfunding en 1-op-1 vastgoed financieren veel op elkaar. Beide hebben nu eenmaal met financiering te maken. Toch zijn…

Lees meer
salarisadministratie

3 redenen om uw salarisadministratie uit te besteden

Een last van uw schouders Veel ondernemers zijn gepassioneerd over hun bedrijf, maar worstelen met de salarisadministratie die elke maand voor de deur staat. Daarom kiezen veel ondernemers ervoor om…

Lees meer

5 dingen die een ondernemer moet weten voor financiering van een bedrijfspand

5 dingen die een ondernemer moet weten voor financiering van een bedrijfspand Financiering voor uw bedrijfspand Zoekt u financiering voor uw bedrijfspand? Veel ondernemers twijfelen tussen huren en kopen. Denkt…

Lees meer

Financieel zakelijk voordeel dankzij zonnepanelen

Zonnepanelen als zakelijke investering Zonnepanelen zijn een slimme zakelijke investering. Door uw eigen energie op te wekken, bespaart u op uw maandelijkse lasten. Dit is zeker interessant voor bedrijven die…

Lees meer

De proeftijd, wat zijn de veranderingen?

Veranderingen in de proeftijd Hoe lang duurt het doorgaans voordat u als werkgever weet of u een goede werknemer op de werkvloer heeft neergezet? En is een proeftijd hiervoor lang…

Lees meer

Strengere regels remmen starters op de woningmarkt

De consument vraagt om duidelijke hypotheekadvies De consument wordt steeds kritischer op de diensten die worden aangeboden door bedrijven in hypotheekadvies. Aan de ene kant is dit een maatschappelijke trend,…

Lees meer

5 Dingen Die Een Ondernemer Moet Weten Voor Financiering Van Een Bedrijfspand

5 dingen die een ondernemer moet weten voor financiering van een bedrijfspand

5 dingen die een ondernemer moet weten voor financiering van een bedrijfspand

Financiering voor uw bedrijfspand

Zoekt u financiering voor uw bedrijfspand? Veel ondernemers twijfelen tussen huren en kopen. Denkt u eraan om te kopen, dan kun u mogelijk een bedrijfshypotheek afsluiten. Dit is een zakelijke lening die is afgestemd op het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. Meestal heeft dit een looptijd van ongeveer 25 jaar. Dit is een mooie uitkomst voor ondernemers, omdat het voor veel ondernemers niet mogelijk is om een bedrijfspand uit eigen middelen te betalen. In dit artikel bespreken we 5 zaken waar u op kunt letten wanneer u financiering zoekt voor uw bedrijfspand.

1. Let goed op de WOZ-waarde

Zoekt u financiering voor een bedrijfspand, let dan goed op de WOZ-waarde en ga na of er kwaliteitsaspecten zijn als staat van onderhoud.

2. Eigen inbreng is belangrijk

Het is belangrijk om te onthouden dat er bij een bedrijfshypotheek altijd wordt gevraagd om eigen inbreng. Meestal is dit tussen de 15% en 50% van het geleende bedrag.

3. Doorlooptijden zijn verschillend

De doorlooptijden zijn heel verschillend. Bij banken is de doorlooptijd vaak een paar weken, maar bij alternatieve financiers kan dit soms sneller zijn.

4. Er zijn alternatieven voor de bank

Zakelijke hypotheken zijn veranderd, omdat het voor banken minder interessant is geworden om deze te verstrekken. Dit komt doordat de wetgeving over bedrijfshypotheken is veranderd. Krijgt u een afwijzing van de bank? Dan zijn er nog genoeg alternatieven voor financiering van een bedrijfspand. U heeft de bank dus niet per se nodig.

5. De rente ligt hoger

De rente bij een bedrijfshypotheek ligt hoger dan bij een woonhuishypotheek. De reden hiervoor is dat er minder geldverstrekkers zijn. Bovendien zijn de risico’s bij een bedrijfshypotheek groter dan bij een woonhuishypotheek.

Vond u dit een nuttig artikel? Lees dan ook eens onze andere artikelen. Wij helpen ondernemers graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top